Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

NOVICE - ZABELEŽITE SI!

Spoštovani verniki in obiskovalci te spletne strani.

Vse informacije na tej internetni strani so brez jamstva!

 

Imate kakšno željo? Pišete na našo elektronsko pošto!

 

zupnijacresnjice@gmail.com

Prekinjena dobava električne energije: Frankolovo graščina, Verpete kopališče, Bezenškovo Bukovje, Spodnje Črešnjice, Rove, Črešnjice, Borovje, Kamna gora, Sojek, Spodnje Slemene in Zgornje Slemene

Distribucijska enota Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na:

 Področje Frankolovo z okolico (nadzorništvo Vojnik):

Na območju transformatorskih postaj Frankolovo graščina, Verpete kopališče, Bezenškovo Bukovje, Spodnje Črešnjice, Rove, Črešnjice, Borovje, Kamna gora, Sojek, Spodnje Slemene in Zgornje Slemene v torek, 31. januarja 2023, predvidoma med 08:00in 13:00 uro. 

 Zaradi organizacijskih ali vremenskih razlogov si pridržujemo pravico do preklica/odpovedi del. Vse informacije so dosegljive tudi na spletni strani Elektra Celje.

Uradne ure Društva upokojencev Vojnik

Vsak torek od 9.00 do 12.00 ure, v prostorih Celjska cesta 17, 3212 Vojnik, razen praznikov in v času dopustov (julija in avgusta).

Društvo upokojencev Vojnik, Celjska cesta 17, Vojnik, objavlja

1.      V dolgoročni najem oddamo dva prostora, vsak meri  22 m/2. Skupaj 44 m/2. Najem je možen kot paket. Cena je zelo ugodna. Zaželena je mirna dejavnost. Kontakt 041 641 985.

2.      V dolgoročni najem oddamo prostor za skladišče v velikosti približno 25 m/2. Cena je zelo ugodna. Zaželena je mirna dejavnost. Kontakt 041 641 985.

3.      Odprodamo dva skoraj nerabljena gostinska pulta in dve stenski vitrini za kozarce. Cena je zelo ugodna. Kontakt 041 641 985.

4.      V DU Vojnik se želimo kadrovsko okrepiti in pomladiti z mlajšo upokojenko ali upokojencem, obvezno znanje Worda in Excela ter komunikativnost in samozavestnost. Kontakt 041 641 985.

5.       DU Vojnik vabi k vpisu nove člane in članice. Vpis lahko opravite v času uradnih ur vsako sredo od 9.00 do 12.00 ure. Sporočam spremembo: leta 2023 bodo uradne ure ob torkih, od 9.00 do 12.00 ure, vabljeni.

Janez KOROŠEC, predsednik DU Vojnik

Se spominjate lončarja Franja Felicijana?

Naslednje leto bo minilo 110 let od rojstva Franja Felicijana, znamenitega vojniškega lončarja, ki je sodeloval celo z arhitektom Jožetom Plečnikom. Pokrajinski muzej Celje bo obletnico obeležil z razstavo, katere avtorica, kustosinja Barbara Trnovec, o Felicijanu snema tudi kratek dokumentarni film. Prav tako je avtorica dala pobudo, da bi v Vojniku obletnico obeležili s postavitvijo spominske plošče, na kar smo se v Turističnem društvu Vojnik odzvali z navdušenjem. O tem smo namreč že premišljevali.

      Pozivamo vse, ki hranite predmete iz zapuščine Felicijana, ali ste ga dobro poznali, da nam pomagate osvetliti njegovo zanimivo in ustvarjalno življenje. Pokličite Pokrajinski muzej Celje (03 428 09 50) ali Turistično društvo Vojnik (Barbara 041 783 140), Nataša Kovačič Stožir in Barbara Trnovec.

               Turistično društvo Vojnik

Obvestilo

Za svete maše prejemanje sv. zakramentov in poučevanje verouka, ter drugih informacij za župniji Črešnjice in Svetino, se radi stalnih zakonskih sprememb radi Corone virusa, prosim pozanimajte pri črešnjiškem duhovniku dr. Vinku Kraljiču.

Župnijski urad Črešnjice in Svetina                  

Duhovnik dr. Vinko Kraljič

Telefon: 03/5772 282

Mobitel: 031/786 120

ZIMSKA SLUŽBA

Zima je ponovno pred vrati. Opaziti je, da so zime z vsakim letom milejše vendar nikoli ne moremo z gotovostjo trditi koliko snega nam bo zima v posamezni sezoni prinesla, ampak moramo vozniki svoje vozilo pripraviti na zimske mesece ne glede na debelino snežne odeje. 

     Vsa vozila morajo biti opremljena z zimsko opremo v času od 15. novembra do 15. marca in v primeru zimskih razmer. Zimske razmere na cesti so razglašene takrat, ko je vozišče zaledenelo (ledna deska), poledenelo (poledica), zasneženo ali ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča. Pogoji za izvajanje zimske službe so predpisani v Pravilniku o rednem vzdrževanju javnih cest (Uradni list RS, št. 38/16).

     Občina Vojnik je izrazito hribovito območje z razvejanim cestnim omrežjem, ki skupaj obsega kar 180 km cest, od tega 34 km lokalnih cest in 136 km javnih poti. Izvajalcem zimske službe takšen teren predstavlja precejšnjo zahtevnost vzdrževanja cest. Težavo predstavljajo predvsem višje ležeče ceste, kjer se pojavljajo izrazitejše snežne padavine. Posipavanje cest se začne ob poledici ali začetku sneženja, ko se sneg začne oprijemati cestišča. Pluženje se v primeru sneženja prične, ko zapade 10 cm snega na lokalnih cestah in 15 cm na javnih poteh ter parkiriščih.

    Cesto štejemo za prevozno na odsekih cest z vzdolžnim naklonom nad 10 odstotkov in kjer je promet možen samo z uporabo snežnih verig. Prevoznost se šteje tudi takrat, kadar je promet oviran zaradi ostankov snega na vozišču; vključno z delno snežno desko. Prevoznosti ni nujno treba zagotavljati v obdobju izredno močnega sneženja in ob močnih snežnih zametih.

   V vmesnem času, ko sneži in cesta še ni očiščena, voznike pozivamo, da upoštevajo razmere na cestah in ravnajo odgovorno. Pravočasna oprema vozil, prava obutev, predčasni odhodi od doma, prilagajanje hitrosti razmeram in še veliko drugih dejavnikov nam v zimskih razmerah zagrenijo ali polepšajo zimsko idilo na prometnih površinah. Prav ustrezna zimska oprema in prilagojena hitrost vožnje sta temeljna dejavnika, ki preprečujeta zdrse vozil in druge nesreče v času sneženja ali poledice, ki ju izvajalci zimske službe poskušajo pravočasno preprečiti ali vsaj omiliti s posipanjem cestišč.  Vse občane ob tej priliki pozivamo, da odstranite nepravilno parkirana vozila ter vegetacijo (veje) ob cestah ter pločnikih, ki v zimskih razmerah ovirajo izvajanje zimske službe in odvijanje prometa. Prav tako velja poudariti, da zimska služba ne ureja čiščenja dvorišč in vhodov, za te vrste odstranjevanja snega poskrbite lastniki sami.

  Občina Vojnik in Krajevne skupnosti Vojnik, Nova Cerkev in Frankolovo se skupaj z izvajalci trudimo kar najbolje poskrbeti za prevoznost vseh cest tudi v najzahtevnejših razmerah. Prepričani smo, da bodo vsi uporabniki cest z razumevanjem sprejeli zahtevno delo izvajalcev zimske službe . Prav tako upamo, da bodo vsi udeleženci v prometu v zimskih razmerah odgovorno skrbeli za svojo varno udeležbo v prometu. Na Občini Vojnik smo občanom dosegljivi na telefonski številki 031-750-813 za morebitna dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem zimske službe. 

  Vse uporabnike cest prosimo za strpnost in razumevanje ter upoštevanje priporočil, saj si želimo, da bi prihajajoča zima minila brez neljubih dogodkov.

 Tekst: Nives Kotnik

Kontaktni podatki

Občina Vojnik

Keršova ulica 8

3212 Vojnik

Telf.:03 780 06 20

        03 780 06 40

 

Delovni čas Zbirnega centra Vojnik

torek:    15:00 – 19:00

četrtek: 14:00 – 19:00 (15.mar. - 15.nov.)

četrtek: 14:00 – 18:00 (16.nov. - 14.mar.)

sobota:   8:00 - 12:00

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante