Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

VITAMIN P (prijateljstvo)

 

Pogosto razmišljam o svojih prijateljih. Smo različnih karakterjev, ampak se vseeno razumemo, in - kar je najpomembneje - pogovarjamo o različnih stvareh... Menim, da je skrivnost v tem, da vsak lahko "potegne" iz tega odnosa odgovarjajoči del zase.

       Z nekaterimi sem le vljuden, z drugimi se lahko šalim ali govorim o resnih stvareh... V stikih se lahko tudi veliko nasmejem, popijem kakšno pijačo, se pogovarjam o svojih in njihovih problemih, sprejemam njihove nasvete.

        Moji prijatelji so delci velikega mozaika, katerega bom, ko ga končam, poimenoval "Blago prijateljstva". Oni so tisti, ki me včasih poznajo celo bolje od mene same; so tisti, ki so z menoj v dobrih in slabih dneh...

       Zdravniki pravijo, da so prijatelji zelo pomembni za človekovo zdravje. Dr. Oz, zdravnik,  jih imenuje Vitamin prijateljstva - P -, in poudarja, da je prijateljstvo bistveno za splošno dobro počutje, a statistično je tudi ugotovljeno, da ljudje, ki imajo močne družbene povezave, manj trpijo zaradi depresij ali možganske kapi.

      Če pogosto uživaš Vitamin P, lahko deluješ tudi do 30 let mlajši od svojih vrstnikov.

Dokazano je, da toplina prijateljstva zmanjšuje stres in možnost infarkta celo do 50 %!

        Tako zelo je dragoceno, da imam zalogo Vitamina P.

Bodi pozoren/a in skrbi za svoje prijatelje in poskušaj čim pogosteje gledati na dogajanje okoli sebe tudi s kančkom humorja... smejmo se tudi v težkih trenutkih!

       Pomagajmo si!

Hvala Ti, ker si moj Vitamin P!

 

Danes začenja internetni Teden prijateljstva. Teden prijateljstva! Dan radosti, ko se nas spominja pravi prijatelj!

 

                Nepoznani avtor

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante