Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

RAZLIČNI NASVETI

Iz različnih virov

Brez jamstva

 

NEKAJ NASVETOV:

 

Ne jemlji zdravil z mrzlo vodo!

 

Ne jejte težkih obrokov po 17. uri!

 

Pijte več vode dopoldne, popoldne malo manj!

 

Najboljši čas za spanje je med 22. in 6.uro.

 

Ne uležite se takoj po obroku!

 

Mobilni telefon uporablajte na levi strani glave!

 

Ko je baterija mobilnega telefona na zadnji črtici,

 

je sevanje 1000 x močnejše, zato ga napolnite!

Zdravilna slana limonada

 

zdrava soljena limonada

napitek, ki preseneti z okusom, je zdrava pijača in prva pomoč v številnih primerih;

2,5 dl vode

1/2 (eko) limone

ščepec soli

Slana limonada zelo hitro pomaga pri hudem glavobolu, vrtoglavici, tiščanju v prsih, bolečinah v križu, prehladu, nahodu, slabosti in mačku.

Uporabljajmo piransko sol, ki je bogata z minerali in dobro energijo.

 

Priprava:

V kozarec ožamemo limono. S prsti dodamo ščepec soli.
 Vodo iz pipe odpremo, da se nekoliko izteče, potem pa jo nalijemo v kozarec; voda se med točenjem peni in limonado napolni s kisikom.

 

Izboljšanje:

Sol nadomestimo s solnim cvetom, ki se hitreje stopi,

(prodajajo v Vetrinjski ulici v Mariboru)

Limonadi lahko primešamo malo medu in /ali cimeta.

 

Nasveti:

Ko se slabo počutimo, je prva pomoč zdravilna slana limonada. V kritičnih trenutkih vsako uro 2 do 3 decilitra. Kadar imamo možnost priti do domačih limon brez konzervatov, jih nakupimo in shranimo za nekaj mesecev. Razpolovljene potresemo s soljo in nadenemo v steklene kozarce. Na ta način dobijo povsem nov okus, ki je posledica procesa, med katerim se limonino meso navzame vonja in okusa lupine. Pri uporabi takih limon limonade, seveda ne solimo.

Vsaka sol ni sol. Prečiščena, rafinirana sol vsebuje neustrezno visoko koncentracijo natrijevega klorida, dodatke proti strnjevanju in za lepšo barvo.

 

Triki:

Iz limone iztisnemo več soka, če ogreto na sobno temperaturo pred ožemanjem nekajkrat povaljamo po delovni površini, pri tem pa nanjo pritiskamo z dlanjo.

Pojasnila:

Limone v povprečju vsebujejo le 57 % užitne snovi, preostalo so lupina in peške. Sok predstavlja 40 do 50 % sadeža in vsebuje do 8 %citronske kisline, okoli 3 % sladkorja in veliko vitaminov, zlasti vitamina C.

 

Opozorila:

Veliko slabega počutja in bolezni je posledica dolgotrajne dehidracije. V dobri veri pijemo velike količine vode, pri čemer spiramo koristne elektrolite. Nadoknadimo jih s soljo.

Glavni nasvetizdravilni učinki (domnevni):


Slana limonada, ki deluje kot infuzija, zelo hitro pomaga pri hudem glavobolu, vrtoglavici, tiščanju v prsih, bolečinah v križu, prehladu, nahodu, slabosti in mačku, dobro pa podpira zdravljenje kašlja, pljučnice ...


Cimet in med uvrščamo med varovalna živila, ki so za zdravje nadvse pomembna.

Mlečna limonadana ti še očisti jetra in ledvice.

                   Nepoznan avtor- brez jamstva!

DOBRO JE VEDETI

 

Odganjalec komarjev, ki je učinkovitejši od kupljenih rešitev

Komarjem ta mešanica grozljivo smrdi, ljudje pa komaj zaznamo vonj, ki nam je porvhu vsega še prijeten

Z višjimi temperaturami postajajo žuželke bolj aktivne. Nas seveda najbolj motijo komarji, zato vam toplo svetujemo, da preizkusite naslednji nasvet. Zanj potrebujete samo tri sestavine.

Sestavine:

     čajna žlička olivnega olja

     čajna žlička pecilnega praška (soda bikarbona)

     5 žlic domačega jabolčnega kisa

Priprava:
Vse sestavine zmešajte, mešanico pa nastavite povsod, kjer bi radi odgnali mrčes.
Druga možnost uporabe te mešanice je, da se z njo namažete po izpostavljenih mestih. Koža vam bo hvaležna.

       Nepoznan avtor- brez jamstva!

 

Madeže z oblačil boste lažje odstranili, če boste na še sveže nanesli nekaj soli. Oblačila nato operite kot običajno.

Če polijete vino po preprogi ali namiznem prtu, na madež takoj nasujte sol. Prt nato sperite z mrzlo vodo, s preproge pa boste morali sol postrgati in posesati.

S pomočjo soli in krpe lahko odstranite rjo. Po drgnjenju sperite z vodo.

     Nepoznan avtor- brez jamstva!

ČUDEŽNE LIMONE

Limona (citrus) je čudežni proizvod narave, ki v človeškem telesu ubija kancerogene celice. Učinek limone je kar 10 tisočkrat močnejši od kemoterapije. In zakaj ta informacija nikakor ne prodre v javnost?*

Na svetu obstajajo laboratoriji, ki so zainteresirani za izdelavo
sintetičnih spojin, ki prinašajo ogromne dobičke. Od zdaj naprej pa lahko pomagamo svojim prijateljem in znancem, tako da jim predamo informacijo o blagodejnosti limoninega soka in njegovi učinkovitosti pri preprečevanju raka. Medtem ko se to znanje ljubosumno skriva, ogromno število ljudi umira, lastniki farmacevtskih družb pa nedotaknjeni uživajo v svojih dobičkih.

Okus limoninega soka je prijeten in v nasprotju s kemoterapijo na telesu ne pušča nobenih uničujočih posledic. Če imate le možnost, posadite limonino drevo na svojem balkonu ali na vrtu, saj ne zavzema veliko prostora.

Limone lahko uživamo na več načinov. Lahko jih jemo ali pa odcedimo in limonin sok dodamo raznim napitkom ali ga uporabimo kot sestavino pri pripravi različnih kolačev.

Limoni pripisujejo številne blagodejne učinke, največji efekt pa daje
limona pri težavah s cistami ali tumorjem. Ta rastlina je dokazano
zdravilo proti vsem oblikam raka. Prav tako so ugotovili, da je limona
antimikrobski agens širokega spektra proti bakterijskim infekcijam in
gljivicam, da učinkuje proti notranjim parazitom v črevesju, da uravnava visok krvni pritisk in delovanje živčevja ter deluje antidepresivno. Izvor teh ugotovitev je eden od največjih proizvajalcev zdravil na svetu, ki na podlagi več kot 20 letnih laboratorijskih raziskav trdi, da limona uničuje maligne celice pri dvanajstih vrstah raka, med katerimi so rak debelega črevesa, rak na dojkah, prostati, pljučih in slinavki.

Limona deluje 10 tisočkrat bolje od Adiamicina, kemoterapevtske droge za upočasnjevanje rasti kancerogenih celic in nima nobenih škodljivih vplivov na zdrave celice.

Nasveti so delo nepoznanega avtorja in je samo moj prepis brez jamstva!

Svinjska rebrca ne škodijo! Vredno branja !!!!!!

Zelo zanimivo in vredno premisleka. Končno ne bom več v skrbeh, ko se bom zagrizla v sočna svinjska rebrca. Bravo dr. Schweitzerju.
Dr. Albert Schweitzer o najhujšem povzročitelju raka na svetu-zanimivo branje
     Naj o svojih ugotovitvah, zakaj ljudje obolevajo za rakom in zakaj je rak danes tako razširjen, pove eden najuglednejših zdravnikov vseh časov in Nobelov nagrajenec, dr. Albert Schweitzer. Dr. Schweitzer je dolga desetletja preživel kot požrtvovalen misijonarski zdravnik v Gabonu v Afriki. Aprila 1913 je prispel v vasico Lambarene, da bi na bregovih gabonske reke Ogowe osnoval bolnišnico.
   Že naslednjega jutra sta z ženo Helene, izurjeno bolničarko, začela sprejemati bolnike, čeprav bolnišnice ni bilo še nikjer. V prvih devetih mesecih je sprejel skoraj 2.000 bolnikov, pa tudi v naslednjih štiridesetih letih je povprečno pregledal 30 do 40 bolnikov na dan, povrhu pa na teden opravil še 3 operacije. Na začetku njegovega službovanja so prebivalce pestile predvsem lokalne bolezni in infekcije - malarija, spalna bolezen, gobavost, tropska mrzlica in garje. Kljub tako množičnemu delu z bolniki je dr. Schweitzer imel priložnost videti prvi primer bolnika z vnetjem žolčnika šele 41 let po svojem prihodu v Gabon in eno leto in pol potem, ko je za svoje misijonarsko delo že prejel Nobelovo nagrado za mir. Med civilizacijske bolezni, ki jih ob prihodu v Afriko nikoli ni videl, pa sodi tudi rak. "Na samem začetku, " je zapisal dr. Scweitzer, "sem bil globoko zaprepaden, da nisem naletel na en sam primer raka . Seveda ne morem stoodstotno trditi, da sploh ni bilo nobenega primera, toda kot vsi drugi misijonarski zdravniki sem opazil, da je rak v Afriki nenavadno redek pojav." 
   V desetletjih, ki so sledila, pa je bil priča nenehnemu širjenju rakavih bolezni. "Na podlagi dolgoletnih opazovanj lahko zaključim, da je bil razlog za širjenje raka v tem, da so domačini začeli vse bolj privzemati življenjski slog in prehrano belcev.." Podobno so sklepali tudi drugi zdravniki, od Afrike do Tihomorskih otokov, od Karibov do Eskimov na polotoku Labrador. Bolj ko je med ta tradicionalna ljudstva prodirala procesirana, rafinirana hrana, bolj so obolevali za t.i. civilizacijskimi boleznimi, kot so rak, diabetes, debelost, srčnožilne bolezni, visok krvni tlak, srčne in možganske kapi, zobna gniloba, bolezni dlesni, vnetje slepiča, želodčne razjede, divertikulitis, žolčni kamni, hemoroidi, krčne žile in zaprtje (zapeka). Procesirana hrana, ki jo je zapadni svet pošiljal kot "pomoč" tem ljudstvom, je obsegala predsvem naslednja štiri živila: sladkor, melaso, belo moko in beli riž. Ta živila je bilo namreč najlaže skladiščiti dolga obdobja in jih tudi najlaže transportirati na oddaljene konce sveta, ne da bi pri tem obstajala nevarnost, da jih požrejo glodalci. (Glodalci že vedo, zakaj se jih ne dotaknejo. Podobno kot se mravlje nikoli ne bodo dotaknile margarine.) Vsi zdravniki so opazili še eno posebnost: ko se je pojavila ena civilizacijska bolezen, so se pojavile vse. Ob tem se neizogibno zastavlja vprašanje: zakaj se rak v teh izoliranih civilizacijah ni pojavil, povsod drugod pa je bil prisoten.
   Nekateri so želeli prikazati, da je vzrok uživanje mesa. Vendar ta hipoteza ni mogla vzdržati, saj ni razložila, zakaj so za rakom precej obolevali Hindujci v Indiji, za katere je nekaj nepojmljivega, da bi uživali meso, po drugi strani pa raka ni bilo mogoče opaziti med izrazito mesojedimi Inuiti, kenijskimi Masaji in drugimi avtohtonimi mesojedimi plemeni. Tudi za hipoteze o tem, da naj bi rak povzročala mastna hrana, ni bilo dokazov, zadnje čase pa se pojavljajo celo študije, ki potrjujejo, da uživanje velikih količin zdravih maščob raka preprečuje in celo zdravi! Schweitzerjeva ugotovitev je bila torej pravilna. In čeprav se tega najbrž ne spomnite, do začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja so jo celo upoštevali. Potem pa se je iz ZDA razširila neumna in za milijone ljudi tudi pogubna teorija, da so za vse - debelost, diabetes, raka itd. - krive maščobe. In ker se slovenska doktrina vedno ravna po ameriški (in angleški, ki pa je prav tako prepisana od ameriške), smo zadnja desetletja vsi fanatično odstranjevali maščobe iz prehrane. Predvsem so demonizirali živalske maščobe, medtem ko so celo zdravniki kot nadomestek propagirali margarino, za katero se je pozneje izkazalo, da je zaradi trans maščob ena najbolj škodljivih anti-hran, kar jih je.
   Margarina je slabša od cigaret in je pobila nešteto ljudi in šele od pred kratkim se je diabetikom ne priporoča več. Podobno velja za strupena industrijsko procesirana rastlinska olja, samo da uradna medicina tega še ni priznala. Za širjenje raka in drugih degenerativnih civilizacijskih bolezni je torej v prvi vrsti kriva nenaravna, visoko procesirana hrana, polna kemikalij, hormonov, antibiotikov, pesticidov itd., predvsem pa hrana, ki vsebuje veliko škroba, glutena in sladkorja. To so vedeli že pred 70 leti, pa kljub temu danes v trgovinah z "zdravo" prehrano, kot je recimo Kalček, najdete kekse, ki vsebujejo "bio" sladkor, "bio" margarino in "bio" moko. To je približno tako, kot če bi rekli "bio" cigarete, "bio" granate ali "bio" arzen. Dr. Albert Schweizer bi vam povedal, da so vse te reči, vključno s piškoti, zelo priporočljive za vse tiste, ki želijo kmalu umreti, vendar na čimbolj "bio" način.
Ta novica kroži po e-mailu. V kolikor je to resnica, ne vem in podam brez jamstva za naše bralce samo naprej!

BAJE LIMONA TOPI PRI LJUDEH ODVEČNE KILOGRAME?

Limonine peške dokaj hitro vzkalijo, če jih položimo na zemljo v cvetlični lonček in malo zalivamo. Tako dobimo zelo simpatična zelena limonina drevesca na oknih naših stanovanj.
    Večina dolgotrajnih zdravstvenih težav nastaja ravno zaradi notranjih parazitov (kot je npr. kandida), ki se naselijo v prebavilih in takoizčrpavajo celotno telo. Ko se ti zajedalci preveč razmnožijo, začne prihajati do kronične utrujenosti in raznoraznih dolgotrajnih zdravstvenih težav.
     Zelo učinkovit način, da se parazitov znebimo, je v tem, da povečamo količino ognja v notranjosti prebavil. V ta namen si lahko pripravimo zelo preprost naravni ognjeni napitek - v kozarec stisnemo najprej malo limone (npr. toliko da pokrijemo dno kozarca z limoninim sokom, potem notri po lastnem občutku natresemo nekaj kajenskega popra (to je drugo ime za pekočo čili papriko v prahu) in čez prelijemo še za kak prst ali dva vode ter napitek premešamo.
    Spijemo čimbolj na eks - ognjeni napitek bo najprej razkužil usta in grlo, telo pa bo v trenutku zelo močno aktiviral, prebudil in segrel, podobno kot šilce žganja - vendar kajenski poper za razliko od alkohola nima škodljivih stranskih učinkov na živčni sistem in možgane.
    Kisla limona v stiku z želodčno kislino reagira v bazične soli, zato posledično dokaj močno alkalizira telo (alkalno ali bazično okolje zajedalcem v notranjosti prebavil ne ustreza, razraščajo se lahko samo v kislem okolju). Po drugi strani limona zelo podžge ognjeno moč k(č)ajenskega popra, tako se notranji ogenj lepo razširi po vseh prebavilih in trebušnih organih in začne svoj dolgi zdravilni pohod vse do konca črevesja.
    Včasih lahko natresemo v napitek tudi malo kurkume (indijska začimba v obliki rumenega prahu), ki je sicer zelo uporabna tudi za celjenje zunanjih ran (ko npr. na ureznino potresemo kurkumo, se rana na ta način razkuži in se ne bo zagnojila - hitrost celjenja ran se s kurkumo (grgljamo) tako precej poveča). V napitek kurkume raje ne dodajamo vsakič, ker ima njeno prepogosto uživanje lahko antibiotičen učinek. V času kure je priporočljivo tudi uživanje probiotičnih izdelkov (npr.jogurtov), ki omogočijo postopno zamenjavo kultur zajedalcev skulturami, ki telesu pomagajo pri prebavnem procesu.  
    Če imamo dolgotrajne težave z prebavili in če opažamo, da blato ni dovolj izsušeno, če je lepljivo in ni dovolj čvrsto, to največkrat pomeni, da so se paraziti v našem telesu preveč razmnožili. V takem primeru je dobro, da si ognjeni napitek pripravimo vsaj trikrat na dan. V telesu bomo posledično že po nekaj dneh začeli zaznavati več življenjske energije, zelo kmalu pa bo blato postalo tudi bolj izsušeno in čvrsto -- vse to so znaki osvobajanja od parazitov

NEKAJ NASVETOV PROTI PIKOM

 

Preden se posvetimo blaženju bolečine, največ naredimo, če se zaščitimo proti pikom! Pomagamo si s primernimi oblačili, s sredstvi za odganjanje mrčesa in naravnimi pripravki.

 

Bolečega mesta ne praskamo, saj se stanje lahko samo poslabša! Mesto pika vedno očistimo in odstranimo želo, če je po piku ostalo v koži.

 

Hladna voda ublaži bolečino, zato mesto pika nekaj časa držimo pod curkom hladne vode.

 

Led: Zavijemo v krpo in držimo na mesto pika, kolikor časa pač vzdržimo. Uporabljamo lahko obhladke s hladilnim gelom, ali pa pik drgnimo s kocko ledu.

 

Bazilikina obloga: Nekaj bazilikinih listov stremo in s to zeleno kremo namažemo srbečo mesto. Bazilika učinkuje protibakterijsko in protibolečinsko, saj vsebuje veliko eteričnih olj.

 

Limonin sok: blaži srbenje in ob enem učinkuje protibakterijsko. Vonj citrusov je osnova številnih pršil in vrtnih sveč za odganjanje mrčesa.

 

Soda: Nekaj gramov sode zmešamo z vodo, ki jo dodajamo le po kapljicah, da dobimo gosto kremo, nato pa jo nanesemo na srbečo mest. Postopek večkrat ponovimo in mesto spiramo s hladno vodo.

 

Ognjič ali arnika: Ognjič je znan kot stražar rastlin pred škodljivci. V domači lekarni pa se uporablja za izdelavo krem in tinktur. Te lahko pomirijo srbeče mesto. Alkoholna tinktura obeh rastlin razkuži boleče mesto in hladi.

 

Meta in kamilica: Na srbeče mesto stisnemo nekaj kapljic soka iz metinih listov, ali nanj polagamo hladne obhladke iz kamiličnega čaja.

 

Sivkino eterično olje: Blaži in sprošča bolečine. Nekaj kapljic nanesemo na kos vate in držimo na bolečem mestu. Postopek večkrat ponovimo.

 

Zemlja: Za konec še star nasvet. V krajih daleč od civilizacije uporabljajo kar kepo lepljive zemlje. Jo razmočijo in jo dajo na mesto pika, kjer se osuši in strdi.

KOKOSOVO MLEKO BLAŽI OPEKLINE!

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante