Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

ZAHVALA

Spoštovani gosp. dr. Vinko Kraljič

 

Veliko se govori o „Rožnovenski nedelji", ali "Kušarjevem dnevu" v Črešnjicah 5. oktobra 2014. O dolgi procesiji, o svečani škofovi sveti maši, o Kušarjevem spomeniku, o pihalni Godbi iz Svetine, o Črešnjiških cerkvenih pevcih, o nagovorih, o slaščicah, ki so bogatile naše mize in celo o lepem vremenu ta dan itd.

     Vemo, da se za vsemi temi pripravami skriva ogromno Vašega dela, truda in vsa Vaša koordinacijska sposobnost in da je bilo to le mogoče, ker ste imeli za sobo tudi pridne in požrtvovalne ljudi, ki so Vam stali s svojimi pridnimi rokami vedno ob strani.

    Težko nalogo ste si zadali gospod dr. Vinko Kraljič. Postavili ste spomenik črešnjiškemu duhovniku Štefanu Kušarju, ki bo vedno spominjal na njegove zasluge v Črešnjicah in naši škofiji. Duhovniku, ki je vse svoje moči žrtvoval za svoje vernike in sveto katoliško vero.

     S to svečanostjo pa ste izvršili tudi veliko misijonarsko nalogo. Prikazali ste našo sveto katoliško vero, kot vero miru in ljubezni. Prišli so verniki tudi iz daljnih krajev in so odšli z lepimi spomini iz lepih sončnih Črešnjic, majhne cerkvice in prijaznih ljudi. Spomini, ki ne bodo tako hitro pozabljeni. Lepo okrašena cerkev in cerkveno petje ob spremljavi orgel je marsikomu priromalo do dna njegove duše in obujalo spomine iz preteklosti. Pridiga škofa Stanislava Lipovška, ki je verjetno vsakemu verniku segla do srca.

   S tem spomenikom pa ste pokazali, da smo mi črešnjiški farani hvaležni tudi našim dušnim pastirjem, ki skrbijo za našo versko vzgojo in versko življenje. S turškim obrambnim obzidjem prikazujejo Črešnjice zgodovinsko povezavo s katoliško vero in jo dopolnjujejo s tem Kušarjevim spomenikom.

 

        Bog Vam povrni!

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante