Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Spoštovani gosp. župnik dr. Vinko Kraljič

Spoštovani bralci te internetne strani

       Za nami je razburkano leto 2020, ki nam je omejilo naše osebno gibanje in tudi versko življenje, predvsem obiske svetih maš in prejemanje svetih zakramentov. Župniki pa tudi verniki se moramo glede gibanja in javnega življenja seznanjati s stalnimi spremembami državnih zakonov. Tako je postalo tudi delo našega župnika še bolj težko in zahtevno, za kar se mu v imenu obeh župnij in v mojem imenu iz srca zahvaljujemo.

      Želimo Vam gosp. dr. Vinko Kraljič blagoslovjene božične praznike in mnogo uspeha pri Vašem nadaljnem verskem delu v novem letu 2021.

Bralcem te internetne strani želim blagoslovljene božične praznike in da bi tudi v novem letu ostali vestni bralci internetne strani

        zupnija-cresnjice

            Stanislav Štante

Voščilo župana ob božično novoletnih praznikih

Pred nami so praznični dnevi, ki so zaradi epidemije in ukrepov v boju zoper okužbo s korona virusom Covid -19 močno drugačni od dosedanjih. Vendar verjamem, da jih lahko prav tako doživeto praznujemo v krogu svojih domačih in pri tem upoštevamo potrebne ukrepe.

     Vsem želim blagoslovljene božične praznike. Novorojeni prinaša s sabo novo upanje. Čeprav ne bo obredov in druženj, ostanimo povezani v duhu in naših srcih.

      Tudi praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti je letos še posebej pomembno, saj mineva 30 let od takrat, ko smo se odločno in enotno odločili za našo samostojno domovino Slovenijo. Bili smo pripravljeni tudi na žrtve, saj smo prepoznali našo lastno državo, kot eno od naših vrednot, v kateri bomo z delom in medsebojno solidarnostjo ustvarjali pogoje za dobro življenje vseh državljanov. Vsi smo Slovenci, bodimo na to ponosni in tako tudi ravnajmo v svojem življenju in delu. Ob prazniku pokažimo ponos tudi tako, da izobesimo slovensko zastavo.

       V novo leto 2021 ne bomo vstopili z bučnim praznovanjem, temveč doma v krogu družine. Vendar nam leto prinaša nove priložnosti. To bo leto, v katerem bomo premagali epidemijo korona virusa. Zato vsem želim, da ga zaznamuje zdravje, optimizem, solidarnost in novo upanje.

      Naj bo skupaj in za vse prijazno in uspešno.

             Branko Petre, župan Občine Vojnik

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante