Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Spoštovani gosp. župnik dr. Vinko Kraljič

12.01.2020

 

Iskreno in iz srca Vam voščimo vse najboljše za rojstni dan. Naj Vam Bog še naprej da moči, da nam še naprej redno berete svete maše, nas učite in s svojim zgledom vodite k Bogu. Naj bo Vaše dušnopastirsko delo še naprej tako uspešno in da bi nam še naprej z veseljem oznanjali božjo besedo in nas vodili po pravi poti k njemu v nebesa. Veseli in ponosni smo, da ste med nami. Naj Vam naša črešnjiška ljuba Gospa Rožnovenska izprosi še mnogo zdravja in lepih dni med Vašimi črešnjiškimi farani

                   V imenu Vaših črešnjiških faranov

                       Stanislav Štante

 

DRAGI OBISKOVALCI TE INTERNETNE STRANI

 

Vesele in blagoslovljene Božične praznike, ter srečno Novo

 

leto 2017 in ostanite še naprej zvesti OBISKOVALCI te

 

naše črešnjiške internetne strani.

 

Vaš črešnjiški župnik dr. Vinko Kraljič

 

in urejevalec te internetne strani Stanko

Spoštovani gosp. župnik dr. Vinko Kraljič

12.01.2016

 

Iskreno in iz srca Vam  voščimo vse najboljše za rojstni dan. Naj Vam Bog še naprej da moči, da nam še naprej redno berete svete maše, nas učite in s svojim zgledom vodite k Bogu. Naj bo Vaše  dušnopastirsko delo še naprej tako uspešno in da bi nam še naprej z veseljem oznanjali božjo besedo in nas vodili po pravi poti k njemu v nebesa.

      Prav tako so vidni sadovi Vašega neumornega fizičnega dela pri cerkvi in z novimi idejami in delom  nas presenečate vsak dan. Veseli in ponosni smo, da ste med nami. Naj Vam naša črešnjiška  ljuba Gospa Rožnovenska  izprosi še mnogo zdravja in lepih dni med Vašimi črešnjiškimi  farani

                   V imenu Vaših črešnjiških faranov

                    Štante

 

Spoštovani gosp. župnik dr. Vinko Kraljič

 

Prihajajo božični prazniki in na obzorju se že prikazuje novo leto 2016. Naj Vam v imenu vseh črešnjiških faranov zaželim vesele božične praznike. Prav Vi dušni pastirji imate v tem času mnogo obveznosti, da Vam bo za praznovanje ostalo le malo časa, pa vseeno upamo, da ga bo nekaj ostalo, saj vemo, da opravljate še eno župnijo, torej imate dvojno delo in dvojno odgovornost.

   Gremo proti koncu leta in Vi lahko s ponosom gledate nazaj, kaj vse ste uspeli to leto storiti za našo župnijo. Cerkev se vedno obnavlaja in čisti, kar je seveda tudi Vaša organizacijska sposobnost. Pri sveti maši vedno dovolj lektorjev, ki radi berejo berila. Pri svetih mašah in svečanih procesijah spremlja sv. Rešnje telo večje število ministrantk in ministrantov, kar je za našo majhno župnijo res velik uspeh.

   Lepo svečano ste organizirali letos sveto birmo in praznovali smo tudi Rožnovensko nedeljo in Kušarjev dan. S tem našim cerkvenim praznikom, ki se ga je udeležilo nekoliko 500 vernikov in romarjev, ste prikazali javnosti tudi našo prelepo cerkev, naše versko življenje in delo naših radodarnih in sposobnih prostovoljcev. Uspeli ste prikazati našo črešnjiško župnijo, kako še pri nas cveti versko življenje.

   Čeprav je naša župnija majhna in ima malo otrok, Vam je kljub temu uspelo razveseliti „preko Miklavža“ naše malčke. Vsaki mesec nas razveselite z zanimivim „črešnjiškim župnijskim pismom, kjer nam podajate spored svetih maš in nas seznanjate z vašim zanimivim verskim čtivom, ki ga lahko preberemo tudi na naši črešnjiški internetni strani.

   Lahko bi našteval še in še Vaša dela za našo župnijo, ki ga ustvarjate kot v materjalnem, kot tudi duševnim uspehom.

   Spoštovani gospod župnik. Sprejmite od nas za vso Vašo požrtvovalnost našo skromno zahvalo in od Boga bogato plačilo!

                      Vam vdani Vaši črešnjiški župljani

 

 

DRAGI OBISKOVALCI TE INTERNETNE STRANI

 

Vesele in blagoslovljene Božične praznike, ter srečno Novo

 

leto 2016 in ostanite še naprej zvesti OBISKOVALCI te

 

naše črešnjiške internetne strani.

 

Vaš župnik dr. Vinko Kraljič

 

in urejevalec te strani Stanko

VOŠČILO

Dragi obiskovalci te internetne strani

www.zupnija-cresnjice.net

 

Vesele in blagoslovljene Božične praznike, ter srečno Novo leto 2015 in ostanite še naprej zvesti OBISKOVALCI te internetne strani. Od slej naprej imate tudi možnost da svoje prošnje, komentarje pa tudi razne prispevke v vezi te spletne strani pišete na

 

zupnijacresnjice@gmail.com

SPOŠTOVANI GOSPOD ŽUPNIK VINKO KRALJIČ

 

ISKRENO IN IZ SRCA VAM VOŠČIMO VSE NAJBOLJŠE ZA VAŠ 80. ROJSTNI DAN. PO DOLGIH DUHOVNIŠKIH POTEH VAS JE KONČNO PRIPELJALA POT TUDI K NAM, DA NAS UČITE, PREDVSEM PA DA NAS S SVOJIM ZGLEDOM VODITE K BOGU. NAJ BO VAŠE DUŠNOPASTIRSKO DELO ŠE NAPREJ TAKO USPEŠNO, DA BI NAM Z VESELJEM ŠE NAPREJ OZNANJALI BOŽJO BESEDO IN NAS VODILI PO PRAVI POTI K NJEMU V NEBESA.

     PRAV TAKO SO VIDNI SADOVI VAŠEGA NEUMORNEGA FIZIČNEGA DELA PRI CERKVI; IN Z NOVIMI IDEJAMI IN DELOM NAS PRESENEČATE VSAKI DAN. VESELI IN PONOSNI SMO DA STE MED NAMI.

   NAJ VAM NAŠA ČREŠNJIŠKA LJUBA GOSPA ROŽNOVENSKA IZPROSI ŠE MNOGO ZDRAVJA IN LEPIH DNI MED VAŠIMI ČREŠNJIŠKIMI FARANI!

 

                                     (ČREŠNJIŠKI FARANI 12.01.2014)

DRAGI FARANI, SPOŠTOVANI OBISKOVALCI TE SPLETNE STRANI

 

NAJ VAM ZAŽELIM LEPE IN BLAGOSLOVLJENE BOŽIČNE PRAZNIKE, TER SREČNO NOVO LETO 2014. MNOGO ZDRAVJA IN USPEHA, PA DA BI SE VAM V PRIHODNJEM LETU IZPOLNILE VSE SKRITE ŽELJE. SEVEDA NE SMEMO POZABITI NAJVAŽNEJŠE, TO JE, DA BOMO ŠE TEMELJITEJŠE POSKRBELI ZA NAŠE DUŠNO ŽIVLJENJE!

      TA INTERNETNA STRAN NE OBSTOJA TAKO DOLGO, PA VENDAR Z VESELJEM OPAŽAM, DA JE VEDNO VEČ OBISKOVALCEV NA NJEJ. TAKO SE BOM POTRUDIL, DA JO V BODOČE OLEPŠAM IN JO NAPRAVIM ŠE BOLJ ZANIMIVO IN AKTUALNO.

      SEVEDA BOM USPEH TE STRANI TUDI MERIL PO ŠTEVILNEJŠEM OBISKU PRI SVETIH MAŠAH IN VSEH DRUGIH AKTIVNEJŠIH DELIH VERNIKOV V NAŠI ČREŠNJIŠKI ŽUPNIJI.


 

                                         VAŠ DUŠNI PASTIR DR. VINKO KRALJIČ

SPOŠTOVANI GOSPOD ŽUPNIK DR. VINKO KRALJIČ

Decembra 2013

    Leto 2013 se izteka proti koncu in bi Vam rad prav na tem mestu, kjer ste se Vi zahvaljevali svojim faranom, ki so Vam, bilo kako pomagali pri delu pri cerkvi, tudi jaz zahvalim Vam za Vaše tako uspešno dušnopastirsko delo v naši črešnjiški župniji.  Niso farani pomagali pri cerkvi Vam gospod župnik, ampak so delali pri Bogu in za Boga!

   Ko sem prebiral vaša "Župnijska pisma", sem šele dojel koliko Vašega truda ste vložili za našo črešnjiško cerkev in župnijo. V enem Vaših župnijskih pisem sem bral, naj citiram: "Jaz kot župnik sem najprej dušni pastir. Bolj kot nova vrata, nova okna......", lahko bi našteval še in še. Lahko bi rekel, da Vaš dan ima več kot 24 ur. Čeprav so vidni Vaši uspehi, kot v dušnopastirskem, tako tudi v materjalnem delu, ste vedno kritični do svojega dela, ter si zadajate vedno nove naloge.

   Ravno v našem "modernem" času je delo duhovnika zelo težko, saj se neprestano tehtajo njegove besede, kretnje in gorje, če še napravi kako napako. Pa tudi to lepo rešujete s svojim mirnim, premišljenim in potrpežljivim nastopom do svojih vernikov.

   Naj Vam iskreno zaželim lepe Božične  praznike in uspešno novo leto 2014. Prav tako tudi vsem, ki so Vam bilo kako stali s svojo pomočjo ob strani. Pri Vašem dušnopastirskem, kot materjalnem delu v črešnjiški župniji pa Vas naj še naprej podpira naša ljuba Gospa rožnovenska-črešnjiška zavetnica, h kateri se tako radi  zatekate

                                                                Vaš črešnjiški faran z družino

 

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante