Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Biserna maša gospoda Franca Brecla 

V teh dneh duhovnik Brecl Franc, naš stanovalec že vse od leta 2003, praznuje bisernomašni jubilej, to pomeni , da je minilo 60 let odkar je bil posvečen v duhovnika.

        Ob tej priložnosti smo mu tudi zaposleni in stanovalci Špesovega doma pripravili kratko slovesnost z mašo, somaševala pa sta domači župnik gospod Anton Perger in  celjski škof msgr.dr.Stanislav Lipovšek. Direktor Špesovega doma je gospodu Breclu v spomin na ta visoki jubilej izročil simbolično darilo in mu zaželel še veliko zdravih let v naši sredini. Slovesnost so popestrili tudi pevci -člani cerkvenega pevskega zbora iz Vojnika.

       Gospod Brecl Franc je bil rojen v Vinski Gori, nato pa kot župnik služboval po številnih krajih v Sloveniji. V Vojniku je poznal veliko ljudi, zato se je po zadnjem službovanju, v Sv.Jerneju pri Ločah, odločil za bivanje v našem domu. Pove, da se pri nas dobro počuti, rad se udeležuje vseh domskih aktivnosti. Tudi v Domu ohranja svoje poslanstvo duhovnika, saj v domski kapeli vsak dan daruje sveto mašo, obhaja pa tudi stanovalce po sobah, tiste, ki zaradi bolezni ne morejo k maši. Prav tako se redno udeležuje nedeljskih maš v vojniški farni cerkvi, pa tudi med tednom večkrat pomaga pri spovedovanju, če je to potrebno.

     Želimo mu predvsem zdravja, ter da bi lahko še dolgo opravljal poklic, kateremu je posvetil svoje življenje. Čeprav je čas poletja, ko tudi z prireditvami v domu za dva meseca malo obmirujemo, pa vseeno ob dopoldnevih potekajo aktivnosti, ki nam krajšajo čas, pa tudi večkrat nas obišče kdo, ki nam nenapovedano dan naredi lepši. Tako so nas v minulih dneh, kot vsako leto, obiskali udeleženci oratorija iz Nove Cerkve, ki so nam z pesmijo in glasbo popestrili dopoldne in se jim za to gesto v imenu naših stanovalcev iskreno zahvaljujem.

            Tekst in foto: Elči Gregorc

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante