Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Zvestoba cerkvenemu petju 

Cerkveno petje je pomemben del čaščenja Boga že vse od začetka krščanstva, ki ga je utemeljil Jezus Kristus. Petje je namreč del glasbene umetnosti, njegova uporaba v bogoslužju pa vernike ponese v duhovno zamaknjenost Božje bližine. 

   Tega se zavedajo cerkveni pevci Zbora sv. Lenarta iz Nove Cerkve, ki dobro uresničujejo dar petja, ki jim je bil dan. Vsako leto se g. župnik in župljani zahvalijo tistim, ki praznujejo okrogle obletnice petja. Letošnji in lanskoletni jubilanti so:

    Milica Golob, ki je praznovala 70-letnico petja in je velika vzornica sopevcem, tako s svojo vztrajnostjo kot pozitivnim odnosom. Z nežnim sopranom je obogatila zborovsko petje, velikokrat pa je bila solistka in je s tem polepšala cerkveni obred. Leta 2010 je prejela županovo priznanje. Slavko Vinder je zvest in dober tenorist pri zboru že 40 let. Za 30 let petja so dobili priznanja Mateja Oprčkal, Minka Krivec in Aleksandra Zimšek, za 20 let petja Ela Hotko in Petra Zupanc ter za 10 let petja Ernest Oblonšek, Domen Gobec in Mark Škoflek (slednji zbor spremlja tudi na kitari).

     V imenu župnije in sopevcev iskrene čestitke z željo, da vztrajajo skupaj še naprej. Iskrena hvala tudi gospodu župniku za vso podporo in priznanje trudu, ki ga pevci posvečajo cerkvenemu petju.

          Tekst: Jožica Žibret

          Foto: Jožica Kotnik

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante