Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Voščilo župnika dr. Vinka Kraljič ob velikonočnih praznikih

Spoštovani verniki

 Imamo razburkano leto 2021, ki nam omejuje naše osebno gibanje in tudi versko življenje, predvsem obiske svetih maš in prejemanje svetih zakramentov. Tudi Velikonočni prazniki so prizadeti radi Corone virusa. Župniki pa tudi verniki se moramo glede gibanja in javnega življenja seznanjati s stalnimi spremembami državnih in cerkvenih zakonov. Tako je postalo tudi  moje delo za Velikonočne praznike še bolj težko in naporno. Kljub temu želim vernikom v Črešnjicah in na Svetini lepe in blagoslovljene Velikonočne praznike in skupno molimo k Vstalemu Zveličarju za dobri prestanek teh težkih časov. 

 

          Vaš duhovnik dr. Vinko Kraljič

Voščilo župana ob velikonočnih praznikih

Spoštovani,

žal tudi na letošnje velikonočne praznike vpliva epidemija covid-19. Že drugo leto bomo zato morali praznovati drugače kot običajno. Epidemija ima vpliv na zunanje praznovanje in na to, da se moramo odreči številnim vsebinsko in duhovno bogatim ter liturgično čudovitim obredom. Odreči se moramo tudi medsebojnemu druženju, ki prav tako predstavlja pomemben del praznovanja.

       Res marsikaj bo drugače. Vendar pa tisto najbolj bistveno – milost in blagoslov vstalega odrešenika  – ostaja enako. Mogoče nam je dana priložnost, da v ožjem družinskem krogu še globlje doživimo letošnje praznike ter utrdimo družinske vezi.

         Posebej se želim spomniti vseh naših duhovnikov, redovnikov in obeh škofov. Njim je še posebej težko. Potrudimo se, da bomo slišali njihovo velikonočno alelujo, čeprav ne bomo fizično z njimi.

     Vsem občanom občine Vojnik želim v teh težkih časih blagoslovljeno veliko noč. Naj Kristusovo vstajenje odmeva v naših srcih in naj nam prinaša radost in veselje ter nas vodi k dobrim dejanjem do vsakega med nami.

           Branko Petre – župan Občine Vojnik

Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante