Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Premestitve in imenovanja v celjski škofiji (avgust 2016)

V mesecu avgustu se po župnijah dogajajo premestitve duhovnikov, ki sprejemajo nova mesta svojega službovanja in nove odgovornosti. V celjski škofiji so to naslednji:

   Jože BERGINC, upokojeni duhovnik mariborske nadškofije, je s soglasjem mariborskega nadškofa imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Petrovče (1.7.).

   Klemen JAGER, kaplan v nadžupniji Laško, je imenovan za župnika žipnij Sv. Marjeta pri Rim. Toplicah in Sv. Miklavž nas Laškim ter za duhovnega pomočnika v Laškem (1.8.).

   Gregor MAJCEN, novomašnik, je imenovan za kaplana v župniji Brestanica (1.8.).

   P. Silvin KRAJNC OFM, župnijski upravitelj v župniji Nazarje, je imenovan za kaplana v župniji Ljubljana - Šiška (Nadškofija Ljubljana) (1.8.).

   P. Tomaž PINTER OFM, doslej župnik v župniji Nova Gorica - Kapele, je imenovan za kaplana v župniji Nazarje in za duhovnega asistenta pri sestrah klarisah (1.8.).

   P. Andrej POLLAK OFM, kaplan v župniji Ljubljana - Vič, je imenovan za župnika v župniji Nazarje (1.8.).

  Tilen PRINČIČ CM, kaplan v župnijah Dobova, Artiče in Sromlje, je imenovan za kaplana v župniji Sv. Jakob ob Savi (Nadškofija Ljubljana) (1.8.).

  Anton ŠERUGA, upokojeni duhovnik mariborske nadškofije, je s soglasjem mariborskega nadškofa imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Petrovče (1.7.).

   Tomaž ŠOJČ, kaplan v župniji Brestanica, je imenovan za župnijskega upravitelja v župnijah Trbovlje - Sv. Martin in Trbovlje - Sv. Marija (1.8.).

   P. Damijan VRAČKO OFM, kaplan v župniji Nazarje in duhovi asistent pri sestrah klarisah, je imenovan za kaplana v župniji Sv. Trojica v Slovenskih goricah (Nadškofija Maribor). (1.8.).

 

Vsem duhovnikom, ki začenjajo služiti Gospodu v novem okolju in v novih občestvih, in vernikom, h katerim so poslani, želimo veliko Božjega blagoslova, medsebojnega spoštovanja in razumevanja.

 

              Škofija Celje

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante