Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

ZAHVALE 2013/14

Zahvala za delo pri pripravah na Rožnovensko nedeljo

in za Kušarjev dan:

 

-Okolica cerkve je bila zelo lepo urejena.

-Gospoda Tušek in Pušnik sta obnovila fasado župnišča, gospod Gusti Kračun je očistil pot ob župnišču.

-Gospa Lidija je napravila čudovite ikabane v cerkvi.

-Organist Peter Iskrač in Črešnjiški pevski zbor sta poskrbela za lepo cerkveno petje in ministranti so pohvale vredno lepo ministrirali.

-Godba na pihala iz Svetine je izredno lepo spremljala to vso svečanost.

-Pevke, moje sorodnice iz Nove Cerkve, so zelo kvalificirano olepšale dogajanje pri odkritju spomenika duhovniku Kušarju.

-Lep in pretresljiv govor je imel vojniški župan gospod Beno Podergajs.

-Nepozabljiv nagovor gospe Aleksandre Ambrož. Zelo zanimivo in obširno je podala v svojem govoru Kušarjev življenjepis.

-Pečat pomembnosti tega praznika pa je bila vsekakor prisotnost našega škofa dr. Stanislava Lipovška, njegova sveta maša in njegove besede v cerkvi in ob spomeniku.

-Zahvaliti se moram gospodu dekanu Alojzu Vicmanu iz Nove Cerkve, da si je za sveto mašo priskrbel namestnika in da je kot veliki prijatelj gospoda Kušarja prihitel v Črešnjice.

-V imenu krajevne skupnosti Frankolovo je spregovoril gospod Dušan Horvat.

-Pri spomeniku sta lepo zapeli staro pesem o duhovniški materi dve starejši ženici(naši prejšnji krajanki) iz Ljubljane.

-Med pogostitvijo so nam zapeli še Ljudski pevci iz Kamne gore in pevci Stolpnik.

-Tudi "Harmonikaš" je poskrbel za veselo zabavo.

-Pridne gospodinje so napekle veliko peciva.

-Vino nam je podarila župnija Nova cerkev.

-Hvala hitrim strežnikom, ki so v tako kratkem času postregli tolikim obiskovalcem.

-Posebna zahvala našemu fotografu Alešu iz Grušovca, da  so njegove fotografije obogatile na naši spletni strani to naše slavje na Rožnovensko nedeljo. Bil je zmeraj v pravem času na pravem mestu, kar je pri tej veliki gneči bilo zelo težko.

Torej vsem se moram najlepše in iskreno zahvaliti za njihovo delo, požrtvovalnost in dobroto.

BOG VAM POVRNI

Vaš duhovnik dr. Vinko Kraljič

Spoštovani gospod župnik

 

V rubriki "Razna dela pri cerkvi 2014", kot v Vašem Župnijskem pismu, ki je pravkar izšlo, nam obširno opisujete, koliko vse so se opravila delovna  dela pri naši črešnjiški cerkvi. Skromno in skoraj sramežljivo zvenijo Vaše besede, ko naštevate vsa ta izvedena dela. V resnici se pa skriva v tem ogromno fizičnega dela, potrpljenja in seveda Vaše izredne sposobnosti pri vodenju in izvajanju teh del. Vaša stalna skrb za župljane in črešnjiško cerkev pa nam potrjujeta dejstvo, da ste še zdaleč od "brezposelnosti", kot navajate v poročilu.

          Naj se Vam na tem mestu lepo zahvalimo za Vaš trud in Vam želimo še mnogo zdravja in seveda prejmite še naš skromni BOG LONAJ!

          

   V maju 2014                                              Vaši črešnjiški župljani


 

NOVE ZAHVALE ŽUPNIKA NA NAŠE DELAVCE

 

Najprej se moram zahvaliti gospodu Avgustu Kračun, njegovemu sinu in gospodu Šelihu za opravke raznih fizičnih del pri cerkvi, gospodu Berniju Zazjal pri delih pri elektriki in gospodoma  Marjanu Tušek in Martinu Pušnik pri delih pri župnišču in za druga dela.

      

                 Vsem pomagačem ki so delali za "božji lon" Bog povrni!

 

Župnijsko pismo Črešnjice 6/2014

FOTOGRAF

 

Prav lepa hvala našemu fotografu Alešu, ki nas bo od sedaj naprej spremljal s svojim fotoaparatom pri raznih posebnih dogodkih in svečanostih.

OGLASNA DESKA:

 

Bilo je samo nekaj desk, na katere je bilo mogoče pritrditi kake oglase, ki so bili izpostavljeni soncu in dežju.

        Stojalo smo prepleskali mi, moj sorodnik mizar Janez je pa napravil novo omarico in tako so sedaj v njej različni oglasi in plakati, kot tudi Župnijsko pismo, lepo na suhem.

                                                           

                                                                 Lepa zahvala mizarju Janezu!

OMARICA OB VHODU

v cerkev, kjer shranjujemo različne kartice in revije je tudi delo mizarja Janeza

                                                                 Lepa zahvala mizarju Janezu!

CERKVENEMU ZBORU IN VSEM, KI SO MI ČASTITALI IN VSE DOBRO ŽELELI ZA MOJ ROJSTNI DAN IN ZA DARILA, SE ISKRENO ZAHVALJUJEM!

 

HVALA!

                                                             Vaš duhovnik dr. Vinko Kraljič

 

RAZSVETLJAVA

 

Z našo prenovljeno razsvetljavo nam je uspelo razsvetiti notranjost cerkeve od tal do stropa. Tako so vidne tudi vse zgodovinske freske, kar je velika pridobitev za našo cerkev. Tu ima veliko zaslugo gosp. Berni Zazjal. Torej 

 

BOG MU POVRNI!

SPOŠTOVANI GOSPOD ŽUPNIK DR. VINKO KRALJIČ

Decembra 2013

 

     Leto 2013 se izteka proti koncu in bi Vam rad prav na tem mestu, kjer ste se Vi zahvaljevali svojim faranom, ki so Vam, bilo kako pomagali pri delu pri cerkvi, tudi jaz zahvalim Vam za Vaše tako uspešno dušnopastirsko delo v naši črešnjiški župniji.  Niso farani pomagali pri cerkvi Vam gospod župnik, ampak so delali pri Bogu in za Boga!

     Ko sem prebiral vaša "Župnijska pisma", sem šele dojel koliko Vašega truda ste vložili za našo črešnjiško cerkev in župnijo. V enem Vaših župnijskih pisem sem bral, naj citiram: Jaz kot župnik sem najprej dušni pastir. Bolj kot nova vrata, nova okna......, lahko bi našteval še in še. Lahko bi rekel, da Vaš dan ima več kot 24 ur. Čeprav so vidni Vaši uspehi, kot v dušnopastirskem, tako tudi v materjalnem delu, ste vedno kritični do svojega dela, ter si zadajate vedno nove naloge.

     Ravno v našem "modernem" času je delo duhovnika zelo težko, saj se neprestano tehtajo njegove besede, kretnje in gorje, če še napravi kako napako. Pa tudi to lepo rešujete s svojim mirnim, premišljenim in potrpežljivim nastopom do svojih vernikov.

     Naj Vam iskreno zaželim lepe Božične  praznike in uspešno novo leto 2014. Prav tako tudi vsem, ki so Vam bilo kako stali s svojo pomočjo ob strani. Pri Vašem dušnopastirskem, kot materjalnem delu v črešnjiški župniji pa Vas naj še naprej podpira naša ljuba Gospa rožnovenska-črešnjiška zavetnica, h kateri se tako radi  zatekate.

                                                              Vaš črešnjiški faran z družino

ZAHVALA

 

Naj se lepo zahvalim gospodu Berniju Zazjal in pomočnikoma gospodoma Petru Pristovnik in Martinu Pušnik za opravljena dela v cerkvi in to vse za BOG LONAJ!

Naj se še posebno zahvalim osebam, ki so mi priskočile na pomoč pri cerkvi pri težkih fizičnih delih. Nekatere sem že omenil v prejšnem Župnijskem pismu, tu navajam še naslednje, ki so prav tako s svojo dobro voljo in pridnimi rokami priskočili na pomoč:

 

GUSTI KRAČUN

ANTON TURK

ELČI ŠELIH

ŠTEFAN ISKRAČ

 

Pomivanja starih okenskih šip pa so se udeležili:

 

MARIJA GROBELNIK

MARIJA ŠELIH

ELICA KLINE

NEŽIKA ŽALAR iz Vojnika

BORIS ŽAFRAN

 

Hvala in Bog povrni!

ZAHVALA

VESELI SE, TVOJE IME

JE ZAPISANO V NEBESIH!

                               Jezus

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante