Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Razna dela pri cerkvi in v župniji 2013

RAZSVETLJAVA

 

Z našo prenovljeno razsvetljavo nam je uspelo razsvetiti notranjost cerkeve od tal do stropa. Tako so vidne tudi vse zgodovinske freske, kar je velika pridobitev za našo cerkev. Tu ima veliko zaslugo gosp. Berni Zazjal. Torej  BOG MU POVRNI!

KLEČALNIKI V CERKVI

 

Pred  Božičem bomo dobili še nove klečalnike v cerkvi, saj so stari že odslužili svoji nalogi.

OKOLICA CERKVE

 

Zelenice, poti in drenaža so nam delale preglavice.  Okolica okrog cerkve je bila zelo zanemarjena. Zelenice ni bilo skoraj nič in povsod pa je ležalo kamenje.  Poti so bile razpokane in zapuščene. Delo je bilo nujno in težko, zato so tlakači morali biti dolge ure na kolenih, ko so tlakovali poti. Še enkrat vsem hvala lepa.

OKNA

 

To so verjetno naša največja pridobitev za črešnjiško cerkev v letu 2013. Prejšna okna so bila narejena leta 1872, ki smo jih zamenjali v cerkvi za nova. Naj se še enkrat vsem zahvalim. Blagoslovil pa jih je nekdanji mariborski nadškof, metropolit dr. Franc Kramberger.

BOŽJI GROB

 

Po dolgih letih smo spet napravili na veliki četrtek BOŽJI GROB, zato smo morali še prej obnoviti s svežimi barvami obledela rimska vojaka.

OBNOVA ZAKRISTIJE

 

Tudi zakristija nas je čakala obnove, saj tako važen prostor kot je zakristija, smo morali takoj obnoviti. Določil sem barve v 4 trikotnikih na stropu. Delo je bilo zelo strokovno izvršeno. Tudi prostor pred zakristijo smo obnovili, za kar nas je celo pohvalil naš škof dr. Stanislav Lipovšek, ko je vse to videl.

PRENOVLJENE JASLICE

 

Za Božič nas bodo že razveseljevale 2012 prenovljene jaslice v cerkvi.

NOVA VRATA

 

Ko smo meseca januarja 2013 dekanijski duhovniki imeli našo mesečno rekolekcijo in smo maševali v cerkvi, mi je en duhovnik rekel: "Pri tebi piha kot v Sibiriji"!

     Tako sicer ni pihalo, ampak je vendar bil namig-NAJPREJ NOVA VRATA! Če sem od znotraj gledal proti vratom, sem v njih videl kar 14 lukenj. Tako sem se lotil tega problema in cerkev je dobila končno kar tri nova vrata.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante