Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Ministranti

NAŠI MINISTRANTI / TKE:

So vsi naši birmanci (razen Lorene),

iz 4. razreda Kristina in Nina.

Z družino prihaja iz Konjic tudi Marisa.

Sedaj se pridružujeta še dva: David in Andraž

BITI MINISTRANT – MINISTRANTKA

V reviji POTI K BOGU, ki jo je izdala Murskosoboška škofija, sem našel članek enega ministranta, ki takole piše o svoji ministrantski službi:

DIJAK – MINISTRANT

Že tam od tretjega razreda sem ministrant. Todi konec osnovne šole me ni odvrnil od te službe. Rad jo opravljam tudi sedaj, ko sem srednješolec, posebej ob nedeljah. Ko sem ob oltarju, se mi zdi, da sem bližje Bogu. Rad tudi drugače sodelujem pri delu v cerkvi.

Za Rožnovensko ali Lepo nedeljo 5. oktobra so ministrantke in ministranti pohvale vredno lepo ministrirali. Prav tako na Zahvalno nedeljo 9. novembra.

            Res pohvale vredno!

Ko sem prevzel črešnjiško župnijo so bili samo 3. ministranti. Sedaj jih imam 15. Lahko rečem, da je to moj osebni uspeh, čeprav pregovor pravi: "Lastna hvala, se po blatu vala"! Dobili smo nove ministrantske obleke in mislim, da je tudi za vas lepo, ko vidite skupino belo oblečenih ministrantov ob oltarju. Saj so vsi pridni, vendar jih moram še malo "obhobljati", kar se tiče obnašanja in streženja pri oltarju. To bomo napravili med veroukom. Včasih bomo uporabili veroučno uro za ministranske vaje.

      Na splošno pa: VESELI BODIMO, DA IMAMO ZA NAŠO ŽUPNIJO TOLIKO IN TUDI TAKO DOBRE MINISTRANTKE IN MINISTRANTE. Upam, da bodo ostali zvesti ministranski službi.

PROTI KONCU LETA 2013 ŠE LEPA NOVICA O MINISTRANTIH

 

Zahvaliti se moram trem "starim" , mladim ministrantom, ki zvesto vršijo svojo ministrantsko službo.

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante