Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

MAŠNI NAMENI

 

Velja za obe župniji: Črešnjice in Svetino.

Za mesec marec nimam, razen treh v Svetini, več nobenih namenov. Imam jih še dovolj iz Nove Cerkve.

     Pravilno pa bi bilo, da bi opravljal mašne namene iz domače župnije. Povem vam pa tole VAŽNO NOVICO: „Vsi bomo enkrat stali pred božjim sodnikom gospoda Jezusa Kristusa, ki je naš največji prijatelj, ampak tudi naš sodnik v ljubezni. V Svetem pismu je rečeno: „Vsak bo sojen po svojih delih, kar je storil dobrega ali slabega.“ Na zemlji imajo obtoženci svoje advokate, ki jih skušajo braniti. Pred božjim sodnim prestolom imamo tudi mi „božje advokate“, ki nas zagovarjajo. To so naši rajni sorodniki in na splošno vse rajne duše v vicah. Ko boste umrli, ali ste prepričani, da bodo vaši mladi sorodniki večkrat na leto naročili svete maše za vas?

TEGA JE VEDNO MANJ! Pomislite nase! Ali vi naročate svete maše za vaše rajne? Gotovo tudi ne. To je dokaz v moji knjigi za Mašne intencije.

   Zato vam prisrčno svetujem: „Mislite na trenutek, ko boste stali pred božjim sodnim prestolom!“ Srečni boste, ko boste imeli okrog sebe toliko dobrih božji advokatov, ki vas bodo branile in vas vodile v nebeški raj. TO SO VERNE DUŠE V VICAH!

    Oprostite, dovolim si zapisati tudi razmerje mojega očeta do vernih duš. Doma nismo imeli ure budilke. Ata so morali včasih vstati ob 4/15, ali 4/30 zjutraj. Zmolili smo molitev za verne duše in ata so šli na delo.

    -Naročajte torej svete maše za vaše starše, sorodnike ali splošno za verne duše. Pred vašim sodnim prestolom pred Jezusom boste zato vsi srečni in veseli!

        Vaš župnik dr. Vinko Kraljič           

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante