Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Župnijsko pismo za Svetino

Obvestilo

Za svete maše (ki jih razberete na tej spletni strani v Župnijskih pismih), prejemanje sv. zakramentov in poučevanje verouka, ter drugih informacij za župniji Črešnjice in Svetino, se radi stalnih zakonskih sprememb radi Corone virusa, prosim pozanimajte pri črešnjiškem duhovniku dr. Vinku Kraljiču.

Župnijski urad Črešnjice                    

Duhovnik dr. Vinko Kraljič

Telefon: 03/5772 282

Mobitel: 031/786 120

ZA VAS VSE: Nekateri prihajate ob nedeljah k sveti maši, k obhaliju pa ne pridete. Sveto mašo doživimo v popolnosti, če prejmemo tudi sveto obhajilo, saj nam je Jezus pripravil nebeško hrano, SVOJE TELO- KRUH IZ NEBES, ki nam daje večno življenje. Jezus sam nas vabi: „To je moje Telo, jejte od tega vsi!“ Če je potrebno, prejmemo Zakrament sprave, SVETO SPOVED. Priložnost za spoved imate vsako sredo, pred ali po delavniški sveti maši in tudi ob nedeljah, nekoliko pred , predvsem pa po sveti maši. Seveda, si moramo vzeti čas za to. .Jezus je bil rojen v Betlehemu, en svetnik pa je rekel: „Če Jezus ni rojen v našem srcu, nismo praznovali Božiča” Dovolite zato Jezusu, da bo za Božič lahko prišel k vsakemu od vas, DA BO ROJEN V VAŠEM SRCU! 

Župnijski urad Svetina; Tel.: 031 786 120

Papež Benedikt XVI: MISLI O BOŽIČU

SKRIVNOST BOŽIČA: Vsak izmed nas nosi v srcu željo, da bi bližajoči se praznik Božiča v sredo našega divjega vsakdana prinesel spokojno in globoko veselje, da bi se tako lahko z rokami dotaknili dobrote našega Boga.—Na Božič je Bog zares postal „Emanuel“, Bog z nami, od katerega nas ne loči nobena ovira in nobena razdalja več. V tem otroku je Bog postal vsakemu izmed nas tako blizu, da mu lahko rečemo „ti“ in imamo z njim tako zaupen odnos globoke naklonjenosti,kakor z novorojenčkom.--- Kdor ne sprejme Jezusa z otroškim srcem,ne more vstopiti v nebeško kraljestvo.-- Prosimo Očeta, naj našemu srcu podeli tisto preprostost, ki v Detetu prepozna Gospoda.

OBISK: Z besedo ADVENT želimo dejati: Bog je tu, ni se umaknil s sveta, ni nas pustil samih. Tudi, če ga ne moremo videti in se ga dotak- niti, je on tukaj in prihaja, da nas na mnogotere načine obišče.—ADVENT,ta močni liturgični čas, ki ga sedaj začenjamo, nas vabi, da bi se ustavili v tišini, in razumeli prisotnost Boga med nami.

PRIČAKOVANJE: Vprašanje je, ali človeštvo našega časa še pričakuje Odrešenika? Zdi se, da mnogi na Boga gledajo kot na tujca svojim inte-resom.Na videz ga ne potrebujejo; živijo, kot da ne bi obstajal, kot da je „ovira“, ki jo morajo odstraniti, da bi uresničili sami sebe.

PRIPRAVA: Pripraviti se na Božič pomeni truditi se, da bi zgradili „bivališče Boga med ljudmi“. Nihče ni izvzet; vsak lahko in mora prispe- vati, da bot a hiša božjega občestva med nami prostornejša in lepša.

BREZMADEŽNA: V današnji potrošniški družbi adventni čas doživlja nekakšno „komercijalno onesnaženje“, ki grozi, da bo spremenilo pristnega duha Božiča, ki je notranje veselje v Bogu za nas vse. Božja previdnost je torej, da imamo nekakšna vstopna vrata v Božič PRAZNIK NJE, ki je Jezusova mati inki nas lahko bolje kot kdorkoli drug vodi, ka-ko spoznavati, ljubiti in častiti Božjega Sina, ki je postal človek. Naj nas Marija spremlja, da bi se z iskrenim srcem in odprtostjo duha , pripravili na to, da v betlehemskem otroku prepoznamo Božjega Sina.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante