Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Povabilo k sodelovanju v projektu »PROSTOFER« – prostovoljni šofer

      Iščemo prostovoljce, ki bi želeli sodelovati v tem projektu. Pogoj je veljavno vozniško dovoljenje in volja pomagati sočloveku.

Samo z vašo pripravljenostjo in pomočjo nam bo uspelo. Lepo povabljeni.

           Pokličite na telefonsko številko 031/427-609, Ivanka Plešnik, projektna skupna Starejši za starejše.

    Tudi Občina Vojnik se želi vključiti v vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših. Glavni koncept projekta je, da povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

 

Na kakšen način deluje PROSTOFER?

    Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče vsaj tri dni pred potrebnim prevozom na brezplačno številko V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo bo zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov. Za začetek potrebujemo pet prostovoljcev.

              Vida Podergajs

Knjiga Pomembne osebnosti občine Vojnik

Ob 25-letnici občine Vojnik je izšla knjiga Pomembne osebnosti občine Vojnik, v kateri predstavljamo vse prejemnike zlatih vojniških grbov in priznanj za življenjsko delo s področja kulture ter nekatere pomembne osebnosti območja občine Vojnik iz preteklosti in sedanjosti. Knjigo boste lahko kupili v Medgeneracijskem centru Kamrica, na Celjski cesti 10 v Vojniku. 

   Pred vami je naslovnica knjige. »Razglednica Vojnika iz leta 1917 ponazarja obrise krajev. Drevo, ki sega v višave, je kot vsak posameznik, predstavljen v tej knjigi, ki je s svojim delom stopil iz anonimnosti v prepoznavnost. Je odsev nas in pokrajine, ki nas obdaja. Voda kot vir življenja je mozaik kapljic. Vsaka od njih je pomembna, da je reka takšna, kot je. Reka Hudinja v Vojniku združuje vse tri krajevne skupnosti, saj teče skozi Novo Cerkev, pri Višnji vasi se ji pridruži Tesnica, ki priteče skozi Frankolovo. Z naslovnico določamo tako obrise časa in ljudi kot obrise krajev občine Vojnik, ki letos praznuje 25 let.«

              Mag. Mojca Skale

   MojaObčina.si Vojnik

Slovenec, tvoja zemlja je zdrava

in pridnim nje lega najprava.

Polje, vinograd, gora, morje,

ruda, kupčija, tebe rede.

                   Valentin Vodnik

Spoštovani verniki in obiskovalci te spletne strani

 

Imate kakšno željo? Pišete na našo elektronsko pošto!

 

zupnijacresnjice@gmail.com

 

 

Če načrtuješ za eno leto, posej žito.

Če načrtuješ za deset let, posadi drevo.

Če načrtuješ za bodočnost, vzgajaj mladino.

           Kitajski pregovor

NOVICE - ZABELEŽITE SI!

Opozorilo!

Opozarjam, da za oglase in novice na tej spletni strani ne jamčim!

 

Povabilo na čistilno akcijo 2020

V naši občini vsako leto organiziramo čistilno akcijo, letos že 25. tič. Na letošnjo vas vabimo v soboto, 28. marca 2020 ob 8:00 uri na že znanih zbirnih mestih: na Frankolovem pred KS, v Vojniku pred  občinsko stavbo, v Novi Cerkvi, Socki in Lembergu ter pred gasilskimi domovi. Če bo vreme slabo, se akcija prestavi na soboto, 4. aprila 2020 ob isti uri na istih mestih.

 

(Več v MojaObčina.si Vojnik)

           Koordinatorka akcije

          Irma Blazinšek

Postni tradicionalni koncert Stabat mater

Katoliško-kulturno društvo Ivan Šopar Vojnik vabi v soboto, 28. marca 2020, ob 18:00 uri na 3. postni tradicionalni koncert STABAT MATER (Mati žalostna je stala), ob Materinskem dnevu, v cerkvi sv. Jerneja. Zbori bodo peli materinsko, Marijino in postno pesem. Nastopajo naslednji Me CPZ – Vipavski križ, Me CPZ - Sv. Jurij ob Ščavnici, Otroški zbor Hozana župnije Vojnik, MeCPZ župnije Vojnik - kot letošnji organizator, skupaj z KKD IŠ.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante