Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Obisk predsednika vlade RS na Škofiji Celje

V torek, 14. 9. 2021, se je v okviru obiska članov Vlade Republike Slovenije v savinjski regiji predsednik Vlade g. Janez Janša srečal s celjskim škofom Maksimilijanom Matjažem v prostorih Škofije Celje. Med srečanjem so navzoči spregovorili o delovanju Škofijske Karitas Celje in novih projektih na področju socialno ranljivih oseb, o ureditivi spominskega parka Teharje in drugih množičnih povojnih grobiščih v Celju in okolici ter o vprašanju ohranjanja sakralne kulturne dediščine.

            Fotografije je posnel Rok Rakun.

Uradni fotografiji celjskega škofa Maksimilijana 

Celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž

Škofovsko posvečenje novega celjskega škofa Maksimilijana Matjaža 

V nedeljo, 30. maja 2021, na praznik Svete Trojice, je bil v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu v škofa posvečen novi celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. Glavni posvečevalec je bil apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich, soposvečevalca pa msgr. Martin Kmetec, nadškof metropolit Izmira, in upokojeni celjski škof msgr. Stanislav Lipovšek.

Slovesno sveto mašo škofovskega posvečenja sta v živo prenašala RTV Slovenija in Radio Ognjišče. Posnetek je na voljo v ARHIVU RTV Slovenije.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante