Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

BOŽIČNI VOJNIK 2018

Koncert pevskih zborov je zaključil dogajanja na Božičnem Vojniku

     Božični Vojnik počasi zapira svoja vrata. Koncert vojniških pevskih zborov, ki je bil 2. januarja 2019, je za nami. Predstavili so se zbori, ki tradicionalno vsako leto zapojejo v cerkvi sv. Jerneja in koncert pomeni zaključno dejanje božične zgodbe in hkrati zahvalo vsem, ki so sodelovali na Božičnem Vojniku (Benedikt Podergajs: »300 jaslic in 40.000 obiskovalcev na Božičnem Vojniku«).

      V programu, ki ga je povezovala Rozmari Petek, so sodelovali Tomaž Marčič na orglah, Mešani pevski zbor Forte, Moški pevski zbor KUD France Prešeren Vojnik z Emilijo Kladnik Sorčan, sopranistka Lucija Lenarčič in Mešani cerkveni pevski zbor iz Vojnika.

       V svojih nagovorih so Nataša Kovačič Stožir, Benedikt Podergajs, Branko Petre in Anton Perger poudarili obseg, pomen in čas Božičnega Vojnika.

        Na prireditvi sta se Nataša Kovačič Stožir in Samo Kunej v imenu Turističnega društva Vojnik zahvalila posameznikom, ki so minulo leto izstopali pri lepo urejeni okolici svojih domov ali ustanov. Gre za eno izredno lepih in tradicionalnih navad turističnega društva.

Priznanja so prejeli:

Družina Verbič – Anton Verbič, Cesta talcev 39, Marjeta Pušnik, Cesta talcev 3/a, Družina Grlica – Marica Grlica, Žlavsova 9, Slavko Belak, Zadobrova 108, Borut Sitar, Arclin 61, Borut Jereb, Konjsko 12, Bojan Trkaj, Konjsko 4/b, Rozalija in Andreja Pušnik, Ilovca 17 in družina Kotnik, Višnja vas 39 b.

Posebni priznanji sta prejeli Kmetija Adamič iz Ivence in Zdravstvena postaja Vojnik.

Častna članica TD Vojnik je postala Milena Moškon, ki ima zasluge, da je že pred desetletji začela sistematično predstavljati in urejevati dela vojniške umetnice Doroteje Hauser.

         Koncert se je zaključil ob skupni pesmi vseh prisotnih.

         Tekst in foto: Lea Sreš

BOŽIČNI VOJNIK 2017

16.12.2016

Slike Lea Sreš

BOŽIČNI VOJNIK 2016

11.12.2016

Slike Lea Sreš

BOŽIČNI VOJNIK 2015

 

Slike Karli Š.

 

Jaslice so bile na ogled do 3. januarja 2016.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante