Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

»Bodite pogumni kristjani, zasidrani v upanju in sposobni potrpeti v temnih trenutkih.«
(papež Frančišek v kapeli Doma sv. Marte, 17.1.2017)

PRIČAKOVANJE BOGA

 

Pravimo, da moramo iskati Boga, iti k njemu in ga prositi odpuščanja. Toda kadar gremo k njemu, nas on že pričakuje. On pravi! K njemu greš kot grešnik, a on te že pričakuje, da ti odpusti. To izkustvo so opisovali Izraelovi preroki, ki so govorili, da je Gospod kot „mandeljnov cvet“, prvi pomladni cvet (prim. Jer 1,11-12) On prihaja pred drugimi cvetovi. Pričakuje nas. Gospod nas pričakuje. Kadar ga iščemo, najdemo to resničnost. On nas pričakuje, da bi nas sprejel in nam podaril svojo ljubezen.

 

Pogovor z gibanji na binkoštno vigilijo 18. maja 2013

Papež Frančišek

ZVESTOBA

 

Ohranimo vero, ki smo jo prejeli in je naš resnični zaklad. Obnovimo svojo zvestobo Gospodu tudi sredi ovir in nerazumevanj. Bog nas nikdar ne bo pustil brez moči in vedrine.

 

(Homilija na trgu sv. Petra 12. maja 2013)

Papež Frančišek

SVETOST

 

V velikem Božjm načrtu je pomembna vsaka podrobnost, tudi tvoje, moje skromno in majhno pričevanje, tudi skrito pričevanje tistega, ki v preprostosti živi svojo vero v vsakdanjosti odnosov družine, dela in prijateljstva.

So svetniki vseh dni, „skriti“ svetniki, nekakšen srednji sloj svetosti, kot je zapisal neki francoski pisatelj: “Vsi smo lahko del tega srednjega sloja svetosti“!

 

(Homilija pri maši v cerkvi sv. Pavla zunaj obzidja. 14. aprila 2013)

 

Papež Frančišek

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante