Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

Duhovna priprava na Božič

Jaz kot duhovnik sem najprej  "dušni pastir". Bolj kot za nova vrata, nova okna, razsvetljava v cerkvi in vse drugo materjalno, je moja dolžnost pred Bogom, skrbeti za duhovni blagor vernikov v župniji. Ne vem, ali je župnija "POLNA SVETNIKOV", ki nimajo grehov, ker so "sveti" in se jim ni treba SPOVEDOVATI. Če ne grešiš, si svet in se ti ni treba spovedati. To ugotavljam, ker se ne spovedujete. Torej ste brez greha! Je to res? Apostol Pavel je rekel: "Če bi rekel, da sem brez greha, sem lažnivec". Ali lahko mi, jaz kot župnik in vi dragi župljani rečemo, da smo brez greha, potem smo pred Bogom lažnivci! Lažnivci pa nočemo biti! Raje rečemo: "jaz sem grešil v mislih, besedah in dejanju".........

    in GREMO K SPOVEDI, da bomo vredno prejemali sveto obhajilo. Spovedati se moramo samo velikih, smrtnih grehov! .....Če pa se kdaj doma skregate, ste brezobzirni drug do drugega, se obrekujete, se v malem zlažete, če ste trmoglavi v pogovoru z drugim, če se med seboj obmetavate z grdimi besedami, če kdaj ne prehudo preklinjate, če pozabite moliti pred in po jedi in če pozabite zmoliti večerno molitev, ker ste takorekoč "preutrujeni", če pozabimo na Boga, od katerega smo popolnoma odvisni in se mu ne zahvaljujemo za vse kar nam daje, ...nam Bog vse te takozvane "male grehe" odpusti, ČE PRI MAŠI ZMOLIMO SPLOŠNO KESANJE: "VSEMOGOČNEMU BOGU IN VAM BRATJE ......". Če se vsaj dvakrat na leto spovemo, lahko gremo vsako nedeljo k svetemu obhajilu, - če nismo grešili. Smrtni greh je pa nekaj velikega in upam, da ga nimate vi in ne tudi jaz!

     To vam pišem, ker opažam, da vas tako malo prihaja k svetemu obhajilu! Če misliš, da nisi vreden svetega obhajila, potem pridi k spovedi! Sveto mašo doživite v popolnosti; ČE POSLUŠATE BOŽJO BESEDO IN PREJMETE SVETO REŠNJE TELO JEZUSA KRISTUSA V SVETEM OBHAJILU. V ADVENTU se poslužite te priložnosti za sveto spoved! Jaz bom kot spovednik vedno pripravljen in vas bom čakal, da pridete k sveti spovedi.

             VZEMIMO RESNO ADVENT, KOT PRIPRAVO NA BOŽIČ!

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante