Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska
Župnija Črešnjice - Naša ljuba Gospa rožnovenska

DAN VEČNEGA ČEŠČENJA

 

V naši župiji bo v četrto postno nedeljo, 30. marca. Lansko leto nismo imeli Večnega češčenja. To je bila moja krivda. Najpej smo v ŽPS govorili o tem, potem pa pozbili. Toliko bolj se moramo letos potruditi, da bo ta dan zares Dan molitve in češčenje Najsvetejšega Zakramenta.

          Ta dan češčenja je navadno na določen datum, tudi ob delavnikih. Tako je bilo tudi v Črešnjicah. Ker smo pa mi posebna podeželjska župnija in bi vi ob delavnikih komaj lahko prišli k molitvi, smo se v ŽPS odločili za nedeljo. Najprimernejši čas je - postni čas. V velikih večjih župnijah so molitvene ure nepretrgoma od zjutraj, do sklepa zvečer. Pri nas je verjetno nemogoče. Imamo  4 molitvene ure (Glej Oznanila/Svete maše!) in 4 ure odmora.

           Jaz bi bil zelo razočaran, če Vi nebi prišli večkrat k molitveni uri. Posebno k SKLEPU, (tudi eno uro prej k molitvi). Upam da boste prišli VSI; VSI; VSA DRUŽINA

           Jezus zasluži, da se mu zahvalimo, da ga častimo, prosimo in molimo. Doma ostanejo le tisti, ki morajo pokovariti živino. Vsi pa nimate tega dela!!

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Stanislav Stante